home Meny close
menu Meny

Personvern i ELIT AS

Behandling av dine personlige data

ELIT AS, org.nr 978593593, Hellenvegen 9, 2022 Gjerdrum, har en politikk for å ta alle nødvendige tiltak for å sikre at personopplysninger om våre kunder blir behandlet på en juridisk, korrekt og åpen måte.

Når du bruker våre ulike tjenester samler vi kun inn de personlige opplysninger vi til enhver tid trenger for å kunne hjelpe deg eller tilby deg de tjenestene du er ute etter. ELIT er dermed personlig ansvarlig for dine personlige opplysninger og behandler dem i samsvar med denne personvernregelen. Personvernpolitikken forklarer og klargjør dine rettigheter i forhold til ELIT når det gjelder behandling av dine personlige data og hvordan du kan utøve dine rettigheter.

ELIT er forpliktet til å beskytte dine personlige data og sørge for at personlig informasjon alltid behandles trygt. Vi overholder alle gjeldende lover og regler som finnes for å beskytte individers privatliv, herunder personopplysningsloven (1998: 204) (PUL), lov om elektronisk kommunikasjon (2003: 389) og slike andre bestemmelser som implementerer EUs Data Beskyttelses Direktiv 95/46/EC EU-direktivet om personvern og elektronisk kommunikasjon 2002/58/EC og EU sitt generell data beskyttelse regulativ 2016/679 (GDPR) og eventuelle endringer, tilføyelser eller forskrifter som erstatter disse lover, regler og forskrifter. Vi bruker hensiktsmessige og rimelige fysiske, tekniske og organisatoriske sikkerhetsforanstaltninger i forhold til mengden og følsomheten til personopplysningene.

Det er viktig at du leser og forstår personvernreglene før du bruker ELIT sine tjenester. Hvis du ikke godtar retningslinjene for personvern, bør du ikke bruke våre tjenester. Noen steder på våre nettsider kan inneholder lenker til tredjeparts nettsteder. Disse nettstedene har sine egne personvernregler og ELIT er ikke holdes ansvarlig for disse eller deres informasjonsrutiner. Brukere som sender inn informasjon til eller gjennom disse tredjepartssider, bør derfor gjennomgå personvernreglene for nettstedene før de sender personlige opplysninger til dem.

Hvilke personlige data samler vi inn og hvor fra?

Hvis du benytter deg av vår hjemmeside, for eksempel bestilling av varer, registrering på nettsiden eller på annen måte å bruke våre tjenester, kan du gi informasjon til oss som anses å utgjøre personopplysninger i henhold til gjeldende personopplysningslov.

Personlige data vi samler inn kan, avhengig av sammenhengen, omfatte:

• navn og kontaktinformasjon, inkludert adresse, mobilnummer og e-postadresse.

• leverings- og faktureringsinformasjon, betalingsinformasjon og annen informasjon du oppgir i forbindelse med kjøp eller levering av et produkt eller en tjeneste.

• IP adresse • brukernavn og passord for våre tjenester.

• annen informasjon som er relevant for kundeundersøkelser, annonser eller tilbud.

• andre bruker generert informasjon som du aktivt velger å dele via våre nettsider.

Innsamling av dine personlige opplysninger kan være fra følgende kilder.

• noen av ELIT AS sine nettsteder, f.eks når du bestille et produkt, melder deg på noen av våre nyhetsbrev, eller delta i noen av våre konkurranser.

• fra tredjeparter i form av konsernselskaper til ELIT, eller selskaper som ELIT bruker for å berike kundedatabasen, for eksempel Bisnode, 1881, Gule sider eller PROFF.

Hvorfor bruker vi dine personlige opplysninger?

Hvis du har bestilt en vare har du inngått en avtale med ELIT, og vi bruker derfor dine personlige opplysninger for å kunne administrere ditt kjøp eller din bestilling og for å tilby tjenesten eller produktet du har bestilt.

I tillegg til å bruke dine personlige opplysninger for å oppfylle kjøp av varer og tjenester, kan ELIT bruke din personlige informasjon til andre formål, basert på andre rettslige grunnlag som er listet opp nedenfor.

• Gjennomføring av kjøp: For gjennomføring og administrasjonen av kjøp, levering av varer, for å gjøre betalinger og for å gi deg tilgang til selskapets nettsteder og tjenester (inkludert kundeservice) som er gitt der.

• Samtykke: Direkte markedsføring (post og digital), kundeundersøkelser, kundesupport og nyhetsbrev.

• Oppfylle rettslig forpliktelse: Vi lagrer faktura og dokumenter i samsvar med gjeldende regnskapsregler.

• Interesse: For at vi skal kunne opprettholde og forbedre vårt engasjement, våre produkter og tjenester, er det nødvendig for oss å behandle personopplysninger i visse andre tilfeller, for eksempel ved å analysere våre kunders handlevaner for å gi dem mest mulig relevant informasjon og for markedsføring og statistiske formål.

 • Profilering: Dersom en tjeneste vi tilbyr krever samtykke, vil vi alltid be deg om å gi ditt samtykke til en slik tjeneste og at vi behandler din personlige informasjon i et slikt tilfelle. Vi ber for eksempel om din godkjenning hvis du ønsker å abonnere på noen av selskapets nyhetsbrev eller hvis du ønsker å opprette en konto på noen av selskapets hjemmesider.

I forbindelse med at du gir ditt samtykke, vil du bli bedt om å bekrefte at du har lest denne personvernpolitikken og at Du samtykker i at informasjonen din behandles på den måten som er beskrevet her.

Oppbevaring og lagring av personopplysninger

Selskapet tar alle rimelige skritt for å sikre at personopplysningene dine behandles og lagres sikkert. Dine personopplysninger vil aldri bli lagret lenger enn det er tillatt i henhold til gjeldende lov og for de formål som er nevnt ovenfor. Din personlige informasjon blir behandlet av oss med følgende tidsperioder

• Medlem eller kunde: Hvis du er registrert for noen av selskapets digitale tjenester lagres dine personlige opplysninger til Du avslutter ditt kundeforhold eller av melder deg fra våre tjenester, men senest tre år etter ditt siste kjøp. Dette gjelder imidlertid ikke hvis vi trenger å lagre dine personlige opplysninger lenger på grunn av noen av elementene nedenfor.

• Oppfyllelse av kontrakter: Personlig informasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post og betaling og leveringsinformasjon) sendes inn i forbindelse med bestilling av varer og tjenester vil bli lagret så lenge som nødvendig for selskapet å oppfylle kontrakten med deg. Dette inkluderer blant annet for å oppfylle leverings- og garanti forpliktelser.

• Rettslige forhold: ELIT sparer underlag som utgjør regnskapsinformasjon i henhold til gjeldende bokføringsregler.

• Samtykke: I tilfeller der vi behandler dine personlige opplysninger basert på ditt samtykke, lagrer vi bare dine personlige opplysninger så lenge vi har ditt samtykke til dette.

• Direkte markedsføring: Vi kan lagre dine personlige data for direkte markedsføring i opptil tre år etter avsluttet kundeforhold, med mindre du ikke før dette har sagt opp denne tjenesten.

 

Overføring av personlig informasjon

Informasjon om våre kunder er en viktig del av selskapets virksomhet og vi selger ikke informasjonen videre til noen andre. Vi overfører kun informasjonen i forhold slik det er beskrevet nedenfor. Vi tar alltid forhåndsregler og bruker største forsiktighet når vi overfører din personlige informasjon, og dine personlige data blir aldri videresendt uten vår støtte i disse personvernreglene, og at det tas passende sikkerhetstiltak.

• Samarbeidspartnere utenfor det konsernet selskapet tilhører: Våre partnere, dvs. selskap utenfor konsernet som det tilhører, og som er godkjent av selskapet, kan ha tilgang til dine personopplysninger for å kunne gi deg tilgang til personlig informasjon og tilbud av varer eller tjenester

• Sammenkobling av private og offentlige registre. Selskapet kan fullfør din personlige informasjon med tilleggsinformasjon ved å samle inn informasjon fra andre private og offentlige poster, for eksempel Statens personlige adressebok (SPAR), Bisnode, Proff osv. Gjennom slike koblinger kan berikende og oppdatering av din personlige informasjon forekomme.

• Selskapstransaksjoner. Dersom hele eller deler av selskapets virksomhet selges eller integreres med en annen virksomhet, kan din personlige informasjon utleveres til våre rådgivere, potensielle kjøpere og deres rådgivere, og sendes videre til selskapets nye eiere.

• Juridiske forpliktelser. Dine personopplysninger kan også bli utlevert for at selskapet skal overholde visse juridiske forpliktelser, og kan bli overlevert til politiet og andre relevante myndigheter som er tillatt og krever i henhold til loven.

Slike overføringer nevnt ovenfor kan bare gjøres til bedrifter innen EU eller EØS (dvs. alle EUs medlemsstater, Island, Norge og Lichtenstein).

Tilbakekalling av samtykke

I tilfeller der vi behandler dine personopplysninger på grunn av ditt samtykke til det, slik som for abonnement på nyhetsbrev, kan du tilbakekalle ditt samtykke når som helst ved å kontakte kundeservice som vist nedenfor. Slik tilbakekalling kan forekomme helt eller delvis. Hvis du ikke ønsker å motta markedsføring og salgsfremmende tilbud fra oss, kan du trekke tilbake samtykket ditt ved å kontakte kundeservice eller, i tilfelle direkte mail via e-post, via en lenke i gjeldende e-post. I sistnevnte modus, vil du ha muligheten til å bruke linken klikke og administrere alle abonnementene til nyhetsbrev og annen informasjon og markedsføring som sendes via e-post fra ELIT.

Om du trekker tilbake ditt samtykke for bruk eller offentliggjøring av Personlige data for andre formål som er angitt i denne personvernreglene, kan dette bety at vi ikke lengre kan fortsette med å gi deg tilgang til vår hjemmeside eller yte tjenester og kundeservice som tilbys til våre brukere, og som er tillatt etter denne integritetspolicy.

Dine rettigheter

Du har rett til å kreve opplysninger om hvilke personopplysninger vi har lagret om deg og hvordan den brukes, ved at en signert søknaden sendes til oss i henhold til kontaktinformasjonen nedenfor. Du kan når som helst endre dine personlige opplysninger i kontoinnstillingene dine online, hvis du har en konto på noen av våre nettsteder, eller ved å kontakte kundeservice som nedenfor. Du har også rett til å be om at personlig informasjon om deg blir korrigert dersom de er feil, ufullstendig eller villedende ved å kontakte kundeservice. For å beskytte ditt privatliv og dine personlige data, kan vi kreve at du identifisere deg i forbindelse med vår assistanse. I samsvar med gjeldende personvernlovgivning, har du rett til å be om at informasjonen blir slettet eller at behandlingen av personopplysninger bør begrenses. Du har også rett i visse tilfeller til behandling av dine personlige data, og be om å få dine personlige data overført i elektronisk format. Du kan sende inn en klage til datatilsynet hvis du tror at selskapets behandling av personopplysninger ikke er i henhold til gjeldende lov.

 

Informasjonskapsler (Cookies)

For informasjon om vår bruk av informasjonskapsler, se Cookies

 

Ta kontakt med ELIT AS hvis noe skulle være uklart, eller kontakt oss via: Kontakt oss: